TENNISENS HISTORIE-LIDT HURTIGT FORKLARET

Det siges, at tennis opstod i den franske middelalderlige spil "jeu de paume", som bogstaveligt betyder" Palm spil" på svensk. Og at en Britisk major ved navn W.C. Wingfield bragte spillet til Storbritannien i slutningen af 19. århundrede.

Han udviklede spillet og kaldte det tennis på græsplænen. De første sociale kampe blev spillet i 1873, men de lignede ikke noget af det, vi er vant til i dag. Det var blandt andet håndservere, der anvendte. Du tjente ikke-du" tjente " bolden til modstanderen.

Fire år senere blev de grundlæggende regler fastsat, som med nogle ændringer stadig er de gældende regler i dag. Den første officielle tennis konkurrence blev afholdt i Wimbledon den 9. juli 1877 gennem et enkelt mesterskab for herrer, som blev vundet af Spencer Gore. I 1884 fulgte konkurrencer også for damer, og den første turnering blev vundet af Maud .atson. I samme år begyndte de også at konkurrere i Double i .imbledon.

I 1881 startede det amerikanske mesterskab i tennis, og efterfølgende udviklede sporten sig hurtigt. 

Hvis du nu tænker om det italienske mærke Cerruti 1881, som blev berømt for deres tennis tøj i 80'erne gennem Jimmy Connors og betingelser, så deres 1881 har intet at gøre med tennis. Nah, mærket Cerruti 1881 blev grundlagt i 1967 i Paris af italienske Nino Cerruti. Året 1881 refererer til, da hans bedstefar grundlagde familiens uldfabrik i Italien.

I Sverige var det vores kong Gustaf V, der blev bettet i sporten efter et besøg i England, da han var kronprins. Som kronprins blev han medlem af Royal La 18ntennis Club i Stockholm i 1896 og bidrog til Royal Tennis Hall skabelse 1943. 

Sverige har haft stor international tennis succes. Hovedsagelig gennem Björn Borg, Stefan Edberg og Mats Wililander som lagde grunden til udtrykket "Den Svenske Tennis Vidunder". Men selvfølgelig har vi haft mere talentfulde og kendte spillere. For eksempel Ove Hansen, Anders Järryd, Janne Gunnarsson, Mikael Pernfors, Jonas Björkman, Thomas Enqvist, Magnus Norman, Robin Söderling, Helena Anliot, Ingrid Bentzer, Cecilia Dahlman, Lindqvist, Catarina, Åsa Svensson, Sofia Arvidsson at nævne et par stykker.

De fire største turneringer i verden kaldes Grand Slam- konkurrencer og de er grassimbledon på græs, French Open på grus,  US Open og Australian Open begge spillede på hård bane.

Der er to globale holdkonkurrencer i tennis. Dels Davis Cup for mænd og kvinder Federation Cup eller Fed Cup som det nu hedder.

Tennis var inkluderet i OL allerede 1896. Derefter vandt engelskmanden John Boland, der var gået til Athen som tilskuer. Han blev tilmeldt turneringen på stedet af sin græske ven. I 1924 forsvandt tennis fra det olympiske program efter skænderier om, hvor grænsen mellem fagfolk og amatører ville gå. 64 år senere, i 1988, blev problemet løst, og tennis er siden da tilbage i OL.

I dag er tennis en global sport med millioner af spillere verdensomspændende. I Sverige spiller op til 400.000 regelmæssigt. Når alt kommer til alt kan du forestille dig, hvor meget træning der er behov for for at etablere sig i verdens top. Så gå videre. Kør 100 slag på din TopspinPro før du går i seng i aften.

Kilde: Wikipedia, Svensk Tennis Forbund og Tennis Stockholm


Efterlad en kommentar

Bemærk, at alle kommentarer kontrolleres inden offentliggørelse